XVI. évfolyam 9. szám - 2016. szeptember

Jubileumi tutajhúzás

Idén nemcsak a Vörösvári Napok ünnepelt kerek jubileumot, hanem a már évek óta szorosan hozzákapcsolódó tutajhúzó verseny is. Éppen 10 éve ugyanis, hogy vízre bocsájtották az első tutajt a Kacsa-tavon, hogy így emlékezzenek az egykor tutajon érkező sváb ősökre.

A résztvevő csapatok száma is majdnem a jubileumot idézte, hiszen kilenc csapat állt rajthoz, azaz kötélhez, hogy idén is eldöntsék, ki tudja leggyorsabban áthúzni a Kacsa-tó 126 méteres szakaszán a tutajt. Az indulók között voltak újak, de a többség számára nem volt újdonság a feladat, így különböző taktikákkal álltak neki a megmérettetésnek. Volt, aki a nagy erőt részesítette előnyben, volt, aki inkább a gyorsaságra esküdött, volt, aki a kettőt igyekezett ötvözni. Ami azonban mindenkiben közös volt, az a lelkesedés és a játékos versenyszellem. Az időjárás is igazán kegyes volt a résztvevőkhöz, a jó hangulatról pedig a lelkesen szurkoló, igen népes közönség gondoskodott.

A sorsolás úgy hozta, hogy elsőként a Vörösvárért Közéleti Egyesület húzott, őket az Elit Handball Team, a Schuck Sörpatika, a Gépsor, a Fa-szállítók, a Handball Junior, a Herkules Fitness csapata, a Csipet Csapat, és végül a Májgyilkosok csapata követte. És bár minden csapat hősiesen küzdött, a vándorkupát végül holtversenyben a Fa-szállítók és a Herkules Fitness csapata vihette haza.

Palkovics Mária