XVII. évfolyam 4. szám - 2017. április

Év Fája 2017 Felhívás

A Pilisvörösvári Szebb Környezetünkért Egyesület a helyi általános és középiskolákkal közösen 2017-ben ismét benevezi a Magyarországi Év Fája versenyre a pilisvörösvári Templom téren álló védett eperfát.

A nyertes fa egy egészségügyi felmérésben részesül, és ha szüksége van rá, egy speciális ápolásra szóló utalványt is kap, amit díjátadó ünnepség keretében nyújtanak át a fát jelölőknek. A támogatást a fa egészségét biztosító kezelésre, közvetlen környezetének rendbetételére, vagy ha ilyen intézkedésekre nincs szükség, ugyanazon településen őshonos csemeték ültetésére lehet felhasználni. A verseny döntősei közül az Országos Erdészeti Egyesület egy általa választott fát különdíjban is részesít. A pályázati anyag összeállításához várjuk a vörösváriaktól a fához fűződő történeteket, a fáról, fánál készült fotókat, ezeket 2017. május 20-ig elküldhetik Fodor Réka címére: rkfodor@gmail.com, vagy leadhatják a Városi Könyvtárban Angeli Mártának.

Kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a verseny menetét, és kapcsolódjanak be a júliusi internetes szavazásba is. További információ az egyesület weboldalán: www.tegyvalamit.hu és a Facebookon.

SZKE