XVII. évfolyam 8. szám - 2017. augusztus

A Vértesben jártunk!

Német nemzetiségi tánctábor Gánton

A Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes nagyobbik gyermekcsoportjával egy hetet töltöttünk Gánton, a Vértes szívében. Az első „ott alvós” táborunkra július második hetében került sor.

A gyerekekkel délelőtt táncpróbákon vettünk részt, délutánonként pedig különböző programjaink voltak. Kirándultunk, láttunk vadászházat, betekintést nyertünk a kosárfonás rejtelmeibe, éjszakai túrára mentünk, esténként pedig közösen társasoztunk, zenét hallgattunk, táncoltunk, tábortüzeztünk. Egyik nap ellátogattunk a Velencei-tóhoz, ahol egy vidám napot töltöttünk hajókázással, fürdéssel. A búcsúestünk előtt egy vicces vetélkedőn vehettünk részt.

A kicsiny falut nagyon megszerettük, a gyerekek interjút készítettek az ott élő idősekkel a múltról, a svábok helyzetéről, akik később örömmel hallgatták a gyerekek sváb nyelvű történeteit, melyekkel a német nemzetiségi prózamondó versenyekre készültek. Több sváb népdalt tanultunk a hét folyamán, valamint egy új koreográfiába is belevágtuk a fejszénket.

Nehezen váltunk el egymástól a hét végén, így a nagy sikerre való tekintettel reméljük a folytatást. Köszönjük az Emberi Erőforrás Minisztériumának, hogy támogatta a tábor megvalósulását.

Mirk Szilvia