XVII. évfolyam 2. szám - 2017. február

Kiss Ádám a Nagyvilágban

Az országszerte közkedvelt Dumaszínház társulatából legutóbb Dombóvári István, Beliczai Balázs és Szobácsi Gergő látogatott Pilisvörösvárra, még az elmúlt esztendő végén. Az előadásuk során természetesen szék nem maradt üresen és néző nem ment haza nevetés nélkül, ezért nem számított meglepetésnek, amikor az esemény folytatásaként a Művészetek Háza szervezői „bedurrantották” a humorista csoport egyik legkedveltebb tagjának önálló estjét mint folytatást. 

A Kiss Ádám a Nagyvilágban című előadásra eredetileg csak január 24-én, kedden került volna sor, de az eseménnyel kapcsolatban olyan nagy volt az érdeklődés, hogy egy plusz alkalmat kellett kiírni január 27-re, amely szintén teltházas lett.

A „bemelegítő ember” hálás (avagy hálátlan) szerepe ezúttal Benk Dénesre hárult, aki próbálta az előadását a lehető leginteraktívabbá tenni. Ez az önként felszólaló nézők számára persze nem minden pillanatban lehetett kellemes élmény, de végül ők is derültek egyet magukon a közönséggel. 

Majd fél óra várakozás után végül Kiss Ádám lépett a reflektorfénybe, aki műsorát a televízióból már ismert stílusban indította. Ezen önálló est apropójául a humorista egy sajátos ötlete szolgált, amely szerint utazásai során átélt élményeire építette fel a poénokat. Ez azért is volt üdítő rajongói számára, mert így nem a megszokott poénokat hallhatták tőle, sőt a produkciót még fotókkal, illetve videókkal tette még színesebbé. 

A mókának végül majd két óra elteltével szakadt vége. Az emberek az aulában pedig azt találgatták fennhangon, hogy vajon melyik Dumaszínház páros látogat majd el legközelebb a városba…

K.M.