XVII. évfolyam 7. szám - 2017. július

Nyárindító vigasság

Az idén negyedik alkalommal került megrendezésre az Udvari Vigadalom a zeneiskolában. Az idő ezúttal kegyes volt a szervezőkhöz, csodálatos nyári napsütésben kezdődött a rendezvény.

17 órától a nagyteremben a Hangliget énekverseny döntőjét hallhatta a közönség, majd a zenés mulatság az udvaron folytatódott. A zeneiskola apraja-nagyja hangszert ragadott, hogy ismét elbűvölje a közönséget, ezúttal könnyed hangvételű zeneszámokkal. A rendezvény vendégeiként a mátészalkai Szatmár Művészeti Iskola népzenész, néptáncos növendékei egy lendületes, látványos produkcióval mutatkoztak be, amit a közönség fergeteges tapssal díjazott. Emellett a színes műsor-összeállításban a zeneiskola kórusa, a különféle rézfúvós, fafúvós kamaracsoportok, a két vonós kamaracsoport, sváb együttesek és a mai modern zenét játszó Cziffra Improvizációs csoport is fellépett.

Eközben a képzőművészet szakos növendékek munkáiból összeállított kiállítást is megcsodálhatta a közönség az iskola aulájában. Tanárnőjük ezúttal is tartott kézműves foglalkozást a kicsiknek, ahol természetes alapanyagokból készült hangszert, illetve koszorút készíthettek a gyerekek. Ételben-italban sem volt hiány: a nap egyik legnagyobb sikerét ismét a nagymamák lángosa és a házi bodzaszörp aratta. 

A program végén izgatottan várták a résztvevők az énekverseny eredményeit. A zsűri ezúttal is nagyon elégedett volt a produkciók színvonalával. Az estét a Pilis Brass Band zárta.

Oláhné Szabó Anita
igazgató