XVII. évfolyam 6. szám - 2017. június

Vörösvári Napok

Pilisvörösváron a XXVI. Vörösvári Napok alkalmából ismét tutaj­húzóversenyt hirdetünk, immár tizenegyedik alkalommal. A svábok Vörösvárra való betelepülésének 328. évfordulója alkalmából a hagyományőrző tutajhúzáshoz vállalkozó kedvű lelkes férfiakat, asszonyokat, fiúkat, lányokat várunk!

XI. Tutajhúzóverseny

VERSENYKIÍRÁS

Az időmérés EvoChip-es eredményjelzővel történik!

1. A verseny célja: megemlékezés a magyarországi németek betelepülésére, az első telepesekre, akiknek egy része a XVII. század végén a Dunán „ulmer Schachtel” tutajokon jutott el Magyarországra.

2. A verseny ideje: 2017. augusztus 20. (vasárnap) 15 órától. A verseny helyszínén a szervezők egész napos programokkal várják a családokat! Részletek a weben: www.mhpv.hu, illetve a Facebookon: Művészetek Háza Pilisvörösvár/Vörösvári Napok 2017. Programajánló.

3. A verseny helyszíne: Pilisvörösvár, bányatavak (a Kacsa-tónak a versenyre kijelölt szakasza).

4. Nevezési határidő: A versenyre nevezni elektronikus úton lehet az mhpvporta@gmail.com e-mail-címen vagy a Vörösvári Napok ideje alatt a programszervezőknél, 2017. augusztus 17-én 20 óráig. A helyszínen augusztus 20-án 14 óráig lehet nevezni az információs sátorban. A részvétel kizárólag azoknak a csapatoknak lehetséges, akik a megadott határidőig beneveznek. 

5. Nevezési feltételek: Várjuk nemzetiségi, illetve hagyományőrző egyesületek, sportegyesületek, nemzetiségi önkormányzatok, intézmények, baráti vagy rokoni társaságok, cégek, alkalmi csapatok stb. nevezését. A csapatok 14. életévüket betöltött versenyzőkből állhatnak. 18 év alatti versenyző részvételéhez a szülő írásos engedélye szükséges. A szülő engedélyét a nevezéssel egy időben kell eljuttatni a szervezőkhöz. A versenyen mindenki saját felelősségre vesz részt. A csapatok létszáma 10 fő, nembeli korlátozás nélkül. A csapatok neve tetszőlegesen választható meg. Nevezési díj nincs.

6. Versenyszabályok: A verseny a tó megadott 200 méteres szakaszán a tutaj időre való áthúzásából áll. Az időmérés EvoChip-es eredményjelzővel történik, századmásodperces pontossággal. A tutajt kilencen húzzák, a csapat egyik tagja (befejező ember) az áthúzás során végig a tutajon lévő padon ül, míg a csapat többi tagja a kötelet húzza. Az időmérés akkor áll meg, amikor a befejező ember a tutajról leugorva a parton elhelyezett célzászlót megérinti. A tutajon utazó befejező ember csak jól úszó személy lehet, és úszómellényt kell viselnie. Minden csapat egyszer húz. A legjobb időeredményt elért csapat a győztes.

7. Óvás: Az óvást a versenybizottság azonnal tárgyalja. A hozott határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs! 

8. Díjazás, eredményhirdetés: A győztes csapat egy évig őrizheti a vándorserleget, valamint egy kisebb kupát, továbbá jutalmul 1 hordó sört kap. A verseny II. és III. helyezettjei emlékkupában, oklevélben és ajándékban részesülnek. Az ünnepélyes díjátadás időpontja: a verseny után, a helyszínen.

9. Egyéb rendelkezések: A versenyben tetszőleges öltözetben lehet részt venni (kesztyű, szöges- és stoplis cipő használata engedélyezett). A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt, a szervezők az esetleges sérülésekért, balesetekért felelősséget nem vállalnak.

Extrém időjárás esetén a szervezők a versenyt elhalaszthatják. A rendezők a változtatás jogát fenntartják. Minden egyéb, itt nem szabályozott esetben a versenybizottság a helyszínen dönt. A csapatok a nevezéssel automatikusan vállalják a versenykiírásban rögzítetteket.

Pilisvörösvár Város Önkormányzata Művészetek Háza Kulturális Központ és Városi Könyvtár