XVII. évfolyam 5. szám - 2017. május

XI. Pilisi Csellótalálkozó

Április 6-án délután rendezték a piliscsabai Páduai Szent Antal Iskola aulájában a XI. Pilisi Csellótalálkozót a pilisvörösvári, solymári és piliscsabai zeneiskolák cselló tanszakos növendékei részvételével.

Hangolás és egy közös próba után zenés beszélgetésen vehettünk részt, melyen a vendég Nagymiklósi Judit, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának szólamvezetője Pablo Casalsról mesélt a növendékeknek. Sőt, ha már csellótalálkozó, néhány darabot elő is adott ezen a gyönyörű hangszeren.

Rövid uzsonna után jöhetett a gyerekek közös koncertje, de a három zeneiskola külön-külön is bemutatkozott néhány rövid darabbal. Természetesen most sem maradhatott el a csellótanárok: Tácsik Zsuzsanna, Palojtay Ágnes és Puszta Betty előadása.vorosvari-ujsag-2017-05-00053

A növendékeknek ezután már csak a süteményes asztal letakarítása volt hátra, majd Nagymiklósi Judit a könyvtárszobában „komolyra” fordította a szót: Bach-, Vaughan Williams-, Schumann-, Schubert- és Saint-Saëns-darabokat adott elő Mayer Angyalka zongorakíséretével.

Köszönjük az előadóknak ezt a délutáni csodát, és bizony már várjuk a következő találkozót!

Soóky Péter