XVII. évfolyam 3. szám - 2017. március

Rubók-Schiller teremtorna 2017

Február 25-én, a záró fordulóval véget ért a Rubók-Schiller teremtorna 2017-es rendezvénysorozata. A régió egyik legjelentősebb labdarúgó utánpótlás-eseményére ezúttal is Pilisvörösváron, a Friedrich Schiller Gimnáziumban került sor, január és február hat hétvégéjén a Pilisvörösvári UFC szervezésében. Az egyre népesebb mezőnyben a már hagyományosan részt vevő Piliscsaba SE, Pilisszentiván SE, Solymár, Pilisszántó, Nagykovácsi USE, Nyergesújfalu és Pilisvörösvári UFC játékosai mellett már a Zsámbéki-medencéből is érkeztek csapatok a Palánták UNSE és a Pátyi SE képviseletében.

Rövid összegzés: a tornán 7 korosztályban (a legfiatalabbak a 2010-ben születettek, míg a legidősebbek a 2003-asok voltak) 9 egyesületből 38 csapat kapott játéklehetőséget. A hat játéknapon összesen 174 mérkőzést rendeztünk. Ez több mint 300 focistapalánta és megannyi szülő hétvégi programjait jelentette. Habár az eredményeket írtuk, úgy gondolom, hogy a fenti számok legalább oly beszédesek, mint a tabellák, melyek megtekinthetők a www.pufc.hu weboldalon, ahogy a korosztályos bajnokcsapatok és különdíjasok is.

Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a torna idén is megőrizte azt az évek óta immár megszokottnak mondható sportszerű hangulatát, melyben nagy szerepet kap az ifjú labdarúgók szakmai képzése mellett az egymás tiszteletére való nevelés is. 

Köszönjük mindenkinek, aki egyesületi vezetőként, edzőként, játékosként, szurkolóként, játékvezetőként, fotósként, szervezőként, rendezőként vagy akár háttérmunkásként hozzájárult az eseménysorozat sikeréhez! 

A januári játéknapok videója megtekinthető a következő YouTube-linken: http://pufc.hu/video-2/

Engerth Csaba