XVII. évfolyam 9. szám - 2017. szeptember

Hétfő az új vasárnap!

Augusztus 14-én, búcsúhétfőn a hétvégi programoktól kellemesen elfáradva járkáltak a vörösvári lakosok a bányatavak környékén. A korai kezdés dacára nem vallottak szégyent a szervezők, mert sokan ellátogattak a rendezvénysátorhoz és annak környékére, pedig hétköznap lévén munkába kellett menniük azoknak, akik nem vettek ki szabadságot a „hosszú hétvégére”.

A tervezett program a délelőtt folyamán startolt el a Szebb Környezetünkért Egyesület által szervezett kutyaszépségversennyel, amely már nyolc évre visszamenőleg színesíti a város életét, igaz, a kezdetekben a Civil nap része volt. A négylábúak igencsak népszerű megmérettetésén idén 32-en neveztek. Az érdeklődők a kutyás esemény részeként a Brav+e Dogs Kutyaiskola kiképzési bemutatóját tekinthették meg.

A műsorfüzet délutáni traktusának első pontján az úgynevezett „Parasztolimpia” kapott helyet, amely tulajdonképpen egy hagyományokon alapuló akadályverseny volt gyermekek számára. A szórakoztató feladatok között helyet kapott többek között zsákban ugrálás, diócipelés kanállal, ördöglakat-szerelés és vízmozgatás lopótökkel.

 

logo-vorosvari-napokA folyamatosan zajló megmérettetés mellett a rendezvénysátorban időközben elkezdődött a helyi Nyugdíjas Klub műsora, akik egy-egy program erejéig kiegészültek vendégekkel is, például a csolnoki dalkörrel. A fellépéseket többek között az énekkar, a Margaréta tánccsoport, Botzheim Béla szavalása vagy például a Parádi házaspár énekes-szájharmonikás előadása színesítette. A klub tagjai után a reflektorfénybe a Pilisi Színjátszók tagjai léptek, akik különféle operettekből ismert dalokkal szórakoztatták a nagyérdeműt, amely egyre csak nőtt az idő elteltével.

A napot két koncert zárta a Kacsa-tó partján. Előbb a Feldhoffer János által vezetett Német Nemzetiségi Fúvószenekar, majd utánuk az Ungarndeutsche Jungs szolgáltatta a talpalávalót a szórakozni vágyók számára.

KM