XVII. évfolyam 9. szám - 2017. szeptember

Tutajhúzás tizenegyedszer

Idén immár 11. alkalommal mérhették össze erejüket a csapatok a svábok betelepülésének emléket állító tutajhúzó versenyen. A verseny – a szokásokhoz híven – augusztus 20-án, a Vörösvári Napok záróakkordjaként zajlott a Kacsa-tónál.

A hagyományosan a Kacsa-tónál rendezett játékos versenyre ezúttal az előző évekhez képest meglepően kevés nevezés érkezett. Öröm az ürömben azonban, hogy a négyből három csapat először indult ezen a megmérettetésen, így teljesen újként, de annál lelkesebben szálltak ringbe a győzelemért. Külön öröm, hogy igen messziről, Baranya megyéből, Kiskassáról is érkezett egy csapat. Mellettük még húzott a Herkules Fitness Spartan férfi és női csapata és „régi motorosként” a Vörösvárért Közéleti Egyesület.

 

vorosvari-ujsag-2017-09-00140A svábok betelepülésének emlékére épített hagyományőrző tutajt a vállalkozó kedvű férfiak és asszonyok az idén is eltérő technikákat alkalmazva húzták, a szervezők pedig ebben az évben egy professzionális, pontos időmérésre alkalmas berendezéssel mérték a versenyidőt.

 

A 2017-es tutajhúzás első helyezettje a Hercules Spartan férfi csapata lett, az eddigi versenyek legjobb eredményével, 1:43:92-es idővel húzták át a tutajt a tavon. Második helyezést ért el a Vörösvárért Közéleti Egyesület, a dobogó harmadik fokát pedig a Kiskassáról érkezett Célratörők csapata foglalhatta el. A Herkules Spartan női versenyzői negyedikként is kiváló eredménnyel zárták a játékot.

Palkovics Mária