XV. évfolyam 5. szám - 2015. május

Legfrissebb

Legfrissebb

Március 15-én 11 óra előtt nem sokkal a Hősök terénél idén is piros, fehér, zöld színű kokárdákkal a szívük fölött gyülekeztek városunk polgárai az 1848­49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartott városi ünnepség ...

Március 9-én került sor a Fő utca 122-ben megnyílt új Gyógytorna és Fizikoterápiás rendelő hivatalos átadására. Az ünnepélyes átadót az épület udvarán rendezték meg, a városvezetés, a hivatali dolgozók és a meghívott ven...

Március 11-én a Pilisvörösvári Cziffra György Alapfokú Művészeti Iskola színháztermében újfent – immáron ötödik alkalommal – rendezték meg az Ifjúsági Fúvóstalálkozót, amelynek házigazdája a tanintézmény fúvószenekara, a...

Tehetséges atléta, tehetséges énekes – bármelyik pályát választhatta volna, mégis orvos lett. Ő dr. Fekete Sándor, városunk egyik háziorvosa, aki 28 év után megválik vörösvári praxisától. Ennek kapcsán beszélgettem dokto...

Megújult a sporttelepen a nagy műfüves pálya

A Pilisvörösvári Utánpótlás Futball Club (PUFC) és Pilisvörösvár Város Önkormányzata közös finanszírozásban felújította a sporttelepen lévő nagy műfüves pályát. A bruttó 8 425 586 forint értékű beruházáshoz a PUFC szerzett TAO-pályázati támogatást, a bruttó 3,5 millió forint önrészt Pilisvörösvár Város Önkormányzata biztosította. A kivitelezést a Greenturf Sport Kft. végezte a PUFC-cal 2017. március 2-án megkötött vállalkozási szerződés alapján. A felújítás keretében megvalósult a 800 m2 nagyságú műfüves pálya műfűszőnyegének komplett cseréje. Az alépítmény megfelelő tömörítése és javítása után került sor az új műfűszőnyeg leterítésére, melyre először 20 tonna kvarchomokot terítettek, majd erre szórták a szükséges mennyiségű gumi granulátumot.

Március 9-én került sor a Fő utca 122-ben megnyílt új Gyógytorna és Fizikoterápiás rendelő hivatalos átadására. Az ünnepélyes átadót az épület udvarán rendezték meg, a városvezetés, a hivatali dolgozók és a meghívott vendégek részvételével.

vorosvari-ujsag-2017-03-00019

vorosvari-ujsag-2017-03-00018

Járdafelújítás a Rákóczi utcában

vorosvari-ujsag-2016-08-00023

A tavaszi páros oldali járdaépítés után augusztus 8-án elkészült a Rákóczi utcában a páratlan oldalon lévő járda felújítása is. A bányász emlékparktól a Vájár utcáig terjedő járdaszakasz kapott aszfaltburkolatot.

Kivitelező: Nadi Építő Kft.
Költség: bruttó 3 336 214 forint

Újabb mozgási, illetve edzési lehetőség nyílt a városban. A sportpálya hátsó sarkában ugyanis felnőtteknek szánt sporteszközöket helyezett el az önkormányzat, amelyeken nyújtó és erősítő gyakorlatokat végezhetünk.

Június 4-én adták át hivatalosan a közönségnek azt a szabadtéri nyilvános edzősarkot, amelyet az önkormányzat  alakított ki a Szent Erzsébet utcai sportpálya hátsó szegletében. A beruházás annak a nagy játszótérfejlesztési programnak a folytatása, amelyet az önkormányzat 2009-ben indított. Akkor öt új játszóteret és hat aszfaltos sportpályát építettek a város különböző pontjain. Évek múltán most eljött az ideje a folytatásnak, és az önkormányzat ezúttal a felnőttekre gondolt, amikor döntött a szabadtéri fitneszpark kialakításáról.

A helyszín adta magát, és az, hogy éppen ide helyezték ezeket az eszközöket, már csak azért is szerencsés, mert segítségükkel a kardioedzést – vagyis a futást – remekül kiegészíthetjük az erősítő gyakorlatokkal. Ezekhez többféle magasságú állvány is rendelkezésünkre áll, amelyeken tolódzkodást-húzódzkodást lehet végezni. Van párhuzamos korlát, különböző magasságú fellépőállványok, fekvőtámaszállványok és felülőpad. A magasabb korlátokon dinamikusabb, lendülő mozgásokat végezhetünk, és még az iskolai tornaórákról emlékezetünkbe vésődött kötélmászást is gyakorolhatjuk.

Az ünnepélyes átadó keretében Tóth Viktor személyi edzőnek és társainak köszönhetően tanúi lehettünk egy látványos tornabemutatónak. Ha a fotókon látható bravúros mutatványokat nem is fogjuk tudni utánozni, nyugodtan ismételgessük az egyszerűbb izomerősítő és nyújtó mozdulatokat, hiszen gyakorlat teszi a mestert!

Az átadón egyelőre inkább a gyerekek voltak annyira bátrak, hogy kipróbálják az új tornaeszközöket, de a hétköznapokban bizonyára a felnőttek is szívesen használatba veszik majd az edzősarkot. Ha így lesz, és a park beváltja a hozzá fűzött igényeket, akkor ezt az elsőt további pályák fogják követni. A tornapark kialakítása bruttó kétmillió forintba került, a kivitelezést a Faberland Kft. végezte, a telepítésben a városgondnokság is közreműködött.

Elkészült a Templom téri kisiskola (volt óvoda) tetőfelújítása. A kivitelezést a közbeszerzésen nyertes nyíregyházi Rózsaép Kft. végezte. A felújítás keretében visszabontották a használaton kívüli régi kéményeket, újralécezték és nylon fóliával látták el a tetőt, majd új cserépfedést és új ereszcsatornát készítettek. A tetőfelújítás 3,5 millió forintba került.

Április 21-én került sor a pályázati támogatással megvalósult Rákóczi utcai óvodabővítés műszaki átadására. A felújítások és átalakítások révén az óvoda egy új csoportszobát, egy új tornatermet, egy új tálalókonyhát és egy új logopédiai helyiséget kapott. A kivitelezést a közbeszerzésen kiválasztott szigetszentmiklósi Cibon Építő Kft. végezte el 11,8 millió forintért. A pályázati támogatás 8 millió forint volt, az önkormányzati önrész 3,8 millió. A tornatermet már használatba vették, az új csoportszobát majd csak az új nevelési évben veszik birtokba a gyerekek.

Haladnak a munkálatok a szennyvíztelepen is. A régi biológiai medencéből a két elválasztó vasbeton falat kivágták. Elkezdték az iszapsűrítő műtárgy és a mellette lévő iszaptárolónak a vasbetonszerkezetét építeni. Jelenleg a két alaplemez van kész, és zajlik az iszapsűrítő oldalfalának betonozása. Két ütemben fog elkészülni az oldalfal, folyamatban van az útszegély építése. A kezelőépületnél bebetonozásra került a födém. Elkezdték a patakrendezést, elbontották a kitorkoló műtárgynak a törött vasbetonszerkezetét, új zsalukő kitorkolófejet építettek. A kitorkoló műtárgy alapját megerősítették, nemsokára elkezdik a kőszórást, és folytatódik a mederrendezés.