XIV. évfolyam 1. szám - 2014. október

Legfrissebb

Legfrissebb

Immár hatéves múltra tekint vissza a Trina Orchestra, három nemzet zeneiskolásainak fesztiválzenekar jellegű formációja. A fiatalok évente, egyhetes kemény próbafolyamat után adnak reprezentatív koncertet, mindig valamel...

Interjú Mézinger Évával, a Vásár Téri Nemzetiségi Általános Iskola igazgató asszonyával • Az idei tanév mind a tanulók, mind a szülők, mind pedig az iskola munkatársai számára eseményekben és eredményekben bővelkedett. M...

Április óta új vezetője van a Napos Oldal Szociális és Gondozó Központnak, Péntek Beáta személyében. Nagyjából fél év telt el azóta, hogy megnyerte az intézmény vezetésére kiírt pályázatot. Alábbi interjúnkban így már olvashatnak kezdetekről, tapasztalatokról, kihívásokról. 

Jótékony célú ruhagyűjtést szervezett az önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottsága a rászoruló pilisvörösvári lakosok részére. A jó állapotú, de már nem használt ruhaneműket október 8-án, a volt okmányiroda épületében gyűjtötték össze. 

Vörösvár Szakorvosi Rendelőjében 1979 óta dolgozik kitartóan egy fogorvosnő. Idén, 36 év fáradtságos munkája után visszavonul, leadja a praxisát. Ennek apropóján beszélgettünk Dr. Vajda Évával a hivatásáról, és erről a közel négy évtizedről, amit a háta mögött tudhat.

Pár hónappal ezelőtt bemutattuk Pilisvörösvár területi védőnőit, akik „őrangyalokként” csendben végzik áldozatos tevékenységüket, segítik a várandós, illetve kisgyermekes anyukákat és a csecsemőket. Ám ne feledkezzünk meg a védőnői hivatás másik ágáról, az iskolai védőnőkről sem, akiknek munkája szintén nélkülözhetetlen az iskoláskorú gyerekek egészséges testi-lelki fejlődéséhez. Payer Kingával beszélgettünk erről a felelősségteljes és különleges szakmáról, a diáklétről és annak veszélyeiről, illetve arról, vajon mi a járható út, ha szülőként szeretnénk hatni kamasz gyermekünkre.

Minden ember életében vannak nehéz vagy küzdelmes időszakok. Olyan jó volna, ha ilyenkor állna mellettünk valaki, aki ismeri az aktuális élethelyzetünk problémáit, aki meghallgat, de tanácsot is ad, mert „szakértője” a témának, és hivatalból is tudja, milyen gondokkal küszködünk. Sok kihívással magunknak kell megküzdenünk, de van egy olyan terület, amiben intézményesített, mégis személyes és használható segítséget kaphatunk: amikor új gyermek érkezik a családba.

Szeptember elsejétől Berényi Ildikó lesz a Művészetek Háza Kulturális Központ és Városi Könyvtár igazgatója. Berényi Ildikó Pilisszentkereszten él férjével és két gyermekével, akik 16 és 14 évesek. A Pilisszentkereszti Közösség Ház és Könyvtár igazgatója, mellette az ELTE PPK Andragógia és Művelődéselméleti Tanszéken fél állásban egyetemi tanársegéd. A képviselőtestület májusi ülésén döntött a kinevezésről, ezért mostani számunkban kértük arra az igazgatónőt, hogy beszéljen egy kicsit magáról, motivációról, terveiről. Jelenlegi munkahelyén, a Pilisszentkereszti Közösségi Házban beszélgettünk.

Már majdnem harmadik évtizede lehet a Fő úton a Hősök terénél friss lángost, burekot és más finomságokat kapni. Aki ide betér, az az étel mellé kedvességet és szeretet is kap a tulajdonostól. Nick Ibolyával ételről és életről beszélgettünk.

• Mit szeret a vállalkozásában a legjobban?

Minden részletét szeretem a munkámnak. De a legnagyobb boldogságot az adja, ha látom, hogy ízlik az, amit adok, ha visszatérnek a vendégek, mert elégedettek azzal, amit nyújtani tudtam nekik.