Legfrissebb

Legfrissebb

Március 15-én 11 óra előtt nem sokkal a Hősök terénél idén is piros, fehér, zöld színű kokárdákkal a szívük fölött gyülekeztek városunk polgárai az 1848­49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartott városi ünnepség ...

Március 9-én került sor a Fő utca 122-ben megnyílt új Gyógytorna és Fizikoterápiás rendelő hivatalos átadására. Az ünnepélyes átadót az épület udvarán rendezték meg, a városvezetés, a hivatali dolgozók és a meghívott ven...

Március 11-én a Pilisvörösvári Cziffra György Alapfokú Művészeti Iskola színháztermében újfent – immáron ötödik alkalommal – rendezték meg az Ifjúsági Fúvóstalálkozót, amelynek házigazdája a tanintézmény fúvószenekara, a...

Tehetséges atléta, tehetséges énekes – bármelyik pályát választhatta volna, mégis orvos lett. Ő dr. Fekete Sándor, városunk egyik háziorvosa, aki 28 év után megválik vörösvári praxisától. Ennek kapcsán beszélgettem dokto...

A közvilágítási hibabejelentésekről

A közvilágítás-karbantartási feladatokat 2012. július 1-től Pilisvörösváron nem az ELMŰ, hanem a Magyar Települések Közvilágítási Egyesülete (MTKKE) látja el.

Az egyedi közvilágítási lámpahibák bejelentését az alábbi elérhetőségeken lehet megtenni:

Felhívás adófizetésre

Ezúton hívom fel tisztelt adózóink figyelmét, hogy a 2017. I. félévi helyi iparűzési adó, magánszemélyek kommunális adója és gépjárműadó befizetésének határideje 2017. március 16-án lejárt.

A befizetéshez szükséges postai készpénz-átutalási megbízásokat az adóívvel együtt március hónap elején kézbesítettük Önöknek.

Hirdetmény óvodai beíratási időszakról

Pilisvörösvár Város Önkormányzata értesíti a kedves szülőket, hogy az általa fenntartott önkormányzati óvodákban a 2017/2018. nevelési évre az óvodai beíratások időpontja: 2017. május 8−10. (hétfőtől szerdáig) 8.00−15.00 között.

Országúti kerékpárverseny

Ezúton tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpáros Egyesület 2017. május 7-én (vasárnap) országúti kerékpárversenyt szervez, melynek útvonala Pilisvörösváron is áthalad. A versenyzők május 7-én várhatóan 11.00 óra és 13.15 között érintik a 10-es út pilisvörösvári szakaszát. A mezőny áthaladásakor részleges forgalomkorlátozásra kell számítani.

Tájékoztató a súlyos mozgáskorlátozott személyek gépjárműadó mentességének változásairól

Ezúton tájékoztatom tisztelt adózóinkat, hogy 2017. január 1. napjától változott, kibővült a gépjárműadó alóli mentességre jogosultak köre.

Fórum Pilisvörösvár településképi arculati kézikönyve és településképi rendelete elkészítésének megindításáról

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 30/2017. (II. 23.) Kt. sz. határozatával döntött arról, hogy a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet elkészítését, valamint a helyi építési szabályzat ehhez kapcsolódó módosítását megindítja.

ADÓFIZETÉSI HATÁRIDŐ! 

Ezúton tájékoztatom tisztelt adózóinkat, hogy a 2017. I. félévi helyi iparűzési adó, magánszemélyek kommunális adója és gépjárműadó befizetésének határideje:

2017. március 16.

A befizetéshez szükséges postai készpénz-átutalási megbízásokat az adóívvel együtt március hónap elején kézbesítettük Önöknek.

Közfoglalkoztatás 

Február végével véget ért az az egyéves közfoglalkoztatási program, melyre 2016. március 16-tól 2017. február 28-ig állt szerződésben Pilisvörösvár Város Önkormányzata a Pest Megyei Kormányhivatal Budakeszi Járási Hivatalával. 

Magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatos bejelentési kötelezettségek

A magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatban felhívom figyelmüket, hogy amennyiben a kommunális adófizetési kötelezettség alá tartozó ingatlan eladásra, vételre, öröklésre, ajándékozásra, kisajátításra, telekalakításra, összevonásra kerül, úgy azt a polgármesteri hivatal adócsoportjához magánszemélyek kommunális adóbevallási nyomtatványon be kell jelenteni.

Idegenforgalmi adó bevallási és befizetési határidő 

Ezúton tájékoztatom tisztelt szálláshely-szolgáltatóinkat, hogy 2017-től az adóbeszedést követő hónap 15. napjáig kötelesek az önkormányzati adóhatósághoz adóbevallást benyújtani, és az idegenforgalmi adót megfizetni.

A bevalláshoz szükséges nyomtatvány a városi honlap Vállalkozó vagyok / Nyomtatványok vagy a Polgármesteri Hivatal / Letölthető dokumentumok rész alól egyaránt elérhető.