XIV. évfolyam 1. szám - 2014. október

Legfrissebb

Legfrissebb

Immár hatéves múltra tekint vissza a Trina Orchestra, három nemzet zeneiskolásainak fesztiválzenekar jellegű formációja. A fiatalok évente, egyhetes kemény próbafolyamat után adnak reprezentatív koncertet, mindig valamel...

Interjú Mézinger Évával, a Vásár Téri Nemzetiségi Általános Iskola igazgató asszonyával • Az idei tanév mind a tanulók, mind a szülők, mind pedig az iskola munkatársai számára eseményekben és eredményekben bővelkedett. M...

„Nekem nagyon fontos, sőt mindennél fontosabb a lóval való személyes kapcsolat, az odafigyelés”

Nem véletlen, hogy ebben a lapszámunkban évértékelésekkel foglalkozunk. Ilyenkor szoktunk számot vetni, és felidézni a korábbi hónapok történetét. Ujvári Barbarával, díjugrató bajnokunkkal folytatjuk a sort, de a vele való beszélgetésből nemcsak az derül ki, milyen volt az éve sportolóként, hanem az is, mennyire összeegyeztethető a sport és a tanulás. Remélem, ez mások számára is mintát ad.

Ujvári Barbaráról legutóbb az országos díjugrató magyar bajnokság kapcsán írtunk: 2014-ben ifjúsági kategóriában felért a dobogó legfelső fokára. Azóta eltelt egy fél év, így az elmúlt időszak összegzésére kértük fel. A válaszok Portugáliából érkeztek.

• Az országos bajnokságon nyár végén arattad eddigi legnagyobb hazai sikeredet. Mi történt az elmúlt hónapokban? 

Ujvári Barbara állhatott a dobogó legfelső fokára a 2014. augusztus 28. és 31. között Budapesten, a Nemzeti Lovardában megrendezett Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság ifjúsági versenyszámában. A legrangosabb hazai ifjúsági versenyről és az eddigi versenyszezonról beszélgettünk az újdonsült bajnokkal.